SNÖ!!

Jösses jag kollade ut genom fönstret igår och då snöade det och blåste halv orkan men men tänkte jag det går väl över tills morgonen. Men tänk så fel man kan ha! Det har för tusan snöat hela jävla dagen och det håller på än.. Jag sov hemma i mormors lägenhet och tur var väl det för annars hade jag varit tvungen att gå till jobbet i morse, men jag cyklade från mormor och det tog bara 10 min fast det var så pass dåligt väder. Men jag trilla inte och jag tog mig både fram och tillbaka. Sen åkte jag till min "praktik" och jag tog cykeln då också och det var inga större problem, inte lätt men ändå.
Tror vi har nästan 2 dm snö nu.. jösses.. Tycker det kunde vänta tills fram mot julen...

Blä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är slut jag orkar inte.. Jag behöver semester och jag behöver det NUU!!!!!!!!!!!1

Jag har kommit in i en Nora Roberts period och det är bara "tantsnusk" och det gör det inte lättare att man har en pojkvän ca 30 mil här ifrån!!! Men men, det ska bli intressant att se hur det blir nästa gång vi ses.. hahaha
Tantsnusk är bra för fantasin,, =) haha

Nä nu ska jag in och läsa .. hihi, dricka lite vin kanske.. hmm...



Sarah Brightman ~ Time to say goodbye

a break

att känna sig hemma och tillfreds är  ett lyx.
att bara vara och vara lycklig är ett privilegium.
att känna sig uppskattad och älskad det är ett jävla himelrike!

men tror ni att man alltid får det man läser och önskar sig så är det så jävla FEL!!!!
inte får man det man vill bara för att allt verkar vara bra för stunden. HA i helvete heller!

jag är inte glad och har inte varit glad på väldigt länge.
visst jag kan vara glad och jag kan skratta och kramas och så, men inte helt ärligt.
jag är inte ärlig just nu, jag mår skit och har mått skit länge.
hur länge vet jag inte, vet inte heller när det kommer att gå över.

jag älskar och jag saknar.
men är jag älskad och saknad tillbaka?
är det verkligen någon som vill ha mig? hela mig?
jag vet inte.

jag är inte lycklig.
jag känner mig inte uppskattad.
jag kanske begär för mycket?
men va fan jag har inte begärt något!

det enda jag begär är att någon gång bli uppvaktad.
att bli älskad för den jag är.
att få mig ett lyckligt hem.

att få känna mig lycklig och älskad.
det är de enda jag begär.
är det verkligen för mycket begärt?
verkligen???

jag vill inte.
jag orkar inte.
jag bryr mig inte längre.
jag vill bara försvinna.

de mörka skuggorna kommer fram till slut
de slukar en helt och hållet
man kan inget göra
men att känna en längtan till dom
gör det lättare att ta emot dem.

jag sträcker ut mina armar och omfamnar dom
jag längtar efter mörkret och skuggorna
jag vill bara vara ifred
jag vill inte vara med här just nu.

ingenting är bra nu
skuggorna är tillbaka
och har nog bestämt sig för att stanna ett tag
jag låter dom ta hand om mig
för jag känner mig trygg i mina skuggor
och i mitt mörker.

önskar dock att jag hade varit någon annan stans
där jag kunde få vara i fred
här känner jag mig mer patetiskt och ivägen
men jag behöver denna break
behöver tid för mig själv
men de får jag inte här så detta kommer ta tid.

suck...

Barnvakt

jajajajajajajjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är det snart dax igen! Snart ska jag ner till min älskling och mina vänner!!!  lalalalllaaaaaaaaaaaaaaa

Jag längtar så mycket!

Och så blir det Dong Gong!!! Shit jag måste träna mera!!!



I går var jag barnvakt åt min kompis dotter.
Jag vaknade tio i 11 och så fick jag ett mess där min kompis frågade om jag ville vara basrnvakt för orginalbarnvaken hade inte hört av sig. Visst kunde jag de, för jag hade ändå inget annat för mig. Sitta hemma och läsa min bok har jag gjort ett par dagar nu och vill göra något annat...

Åkte dit (utan att äta frukost), tog hand om barnet och vi hade det jätte bra. Hade ganska skoj faktiskt. Hade disco i köket, haha.. Hon älskar musik så vi hade musik på nästan hela dagen. Så var vi ute på promenad och så var vi och handlade. Men de där med maten, haha det var roligare att leka med den än att äta den, men hon fick dock i sig en hel del.. haha.. Smörgåsrån var godare.. haha..

Hon gick en massa fram och tillbaka. Hon har nyligen lärt sig gå så hon var så stolt så. Världens leende hade hon när hon gick utan att hålla i sig i saker och ting.. haha..

Men när mamma hon hem då var det inge kul längre, då började hon skrika och ingen visste vad det var för fel, men efter ett tag så lugnade hon ner sig och satt sedan i sin köksstol och skrattade ikapp när vi satt och pratade och skrattade.. haha.. Sen skulle hon sova..

Vi satt i vardagsrummet och kollade på Rena Rama Rolf och så masserade jag min kompis fötter.. hmm.. men men det gick bra, fast hon hade ont i dom.. Så nu kommer jag antagligen bli "anstäld" *asg* fotmassör hemma hos henne.. haha.. 

Sen åkte jag hem, plockade upp lillbrorsan utanför Konsum också. Han hade varit på träning.. 
Ha, på vägen hem körde jag över en grävling, jävla smartskaft.. haha Men den sprang över vägen och när den var på andra körfältet så sprang en tillbaka och jag trodde att jag skulle hinna köra förbi den men icke sa nicke, kadunk sa det och jag körde över den.. 
Men vi åkte hem på en gång iaf.. Brorsan sa men halllåååååå vi måste ju kolla om den lever eller om den ligger kvar..

Så efter typ en timme gick vi tillbaka med en ficklampa för att kolla om vi hittade den, men det gjorde vi inte.. Så den är väl någonstans i skogen där den skall vara.. Men jag undrar hur en ser ut och om den är död eller om den fortfarande lever.. hmm... ingen aning.. Men jag tänker inte gå ut och leta efter den.. Jösses....



Pratade med sötnosen igår på telefonen. Suck, jösses vad jag saknar honom. Han skulle till Uppsala idag haha jag hoppas han hittar någe kul där.. =D hihi... Vi kom fram till att jag skulle bara ta med mig min morgonrock eftersom jag har sånn beslutsångest över vad jag ska ta med mig.. haha.. hihi och bara för det så ska jag ta med mig min morgonrock.. haha.. :P Puss och kram på dig!



Nä nu ska jag äta frukost och läsa lite innan jag ska packa.. haha...

Puss och kram



The Mean Kitty Song 

Viva La Italia!!!

Jag längtar tillbaka till Florence. En sån vacker och underbar stad. Jag önskar jag hade mera bilder från både Florence, Pisa och Greve. Men jag är glad över dom jag har. Men när jag åker dit nästa gång kommer jag ta så mycket kort så (hoppas jag, för de skulle jag säkert totalt glömma bort *asg*)  




None

Detta kort är taget från Piazella Michaelangelo, som är ett torg.
Torget anlades på 1860-talet av Giueseppi Poggi.
Här finns kopior av Michelangelos berömda statyer, bland annat återfinns David - statyen av Donatelli här.
Speciellt fint är det på kvällstid med utsikt över den upplysta staden.
Piazella Michaelangelo är en plats för drömmar, romantik och rekreation.







En liten Grevensk vinåker. Det var så vackert fast det var i slutet av november. Jag trodde det skulle vara kallt och kyligt men det var det inte. Det var soligt och vackert. Solen är på väg ner bakom bergstopparna och jag och mitt kompani njöt i fulla drag när vi tog en välbehövlig paus. Jag kan inte ens beskriva hur vackert det var, det måste upplevas. Även fast det var i slutslutet av november så hade vi otroligt tur med vädret. Ojoj, mitt hjärta klappar för Italien.






Tornet byggdes år 1173 och är cirka 55 meter högt. Tornet är ett fristående klocktorn och ligger i staden Pisa i nordvästra Italien. Avsikten var inte, som man kan tro, att bygga tornet lutande. Tanken var att det skulle bli rakt men någonting felaktigt inträffade och tornet fick sin lutning.

Förmodligen spelade en vattenrik och lerig mark ingenjörerna ett spratt när de byggde tornet. Tornet lutar så mycket som 5,4 grader från centrumlinjen. Årligen besöker tusentals människor tornet och går de 297 trappstegen upp till toppen.

Lutningen medför att det är en riktig utmaning! Det kostar bara ett par euro att inträda i tornet.
Tornet gavs under 1700 -talet status som "underverk" därför att man trodde att arkitekten medvetet hade byggt tornet lutande.




Det lutande tornet i Pisa. Haha vadå turist!!! hahahaha men va tusan man måste ju så klart se det med egna ögon. Det är dock inte den bästa bilden men det syns vad det är. Jag lovar den lutar mer än vad man tror, helt jäkla otroligt att den inte har fallit än. Men en vacker dag kommer den göra det.

Det var fint där i Pisa men jag hade säkert haft mycket roligare och trevligare om jag inte hade haft världens jävla blåsor under fötterna, jag lovar dom var ca 5 cm i diameter. Ont som tusan gjorde dom.
Men dom höll, hela vägen tills vi landade i Sverige igen och vi var på väg till bilen, då sprack dom. Ajaj det var inte skönt. Men jösses vad kul jag hade när jag var där nere.



Florens har en spännande och anrik historia. Provinsen Florentina omnämns redan år 59 F. Kr som förläggningsort till romerska soldater. Staden byggdes upp efter samma mönster som ett militärläger. På 100 - talet E.kr utropade kejsar Diclotianus staden till huvudstad i provinsen Toscana. Kristendomen fick fotfäste på 200 -talet och ett par hundra år senare byggdes den första katedralen Santa Reparata. Staden utvecklades under den här tiden snabbt, men under det ostgotiska styret på 400 -talet rådde viss anarki och befolkningen minskade kraftigt. År 744 lade frankerkungen Karl den store under sig staden och stadsinvånarna fick nu börja gälda skatt till den franske kejsaren.

Under Markgreven Hugo började staden åter blomstra på 1000 -talet. Florens blev en autonom italiensk statsstat på 1100 - talet. Nu började handeln att ta fart och omfattande handelsförbindelser knöts till andra statsstäder. Medeltidens Florens var dock även indraget i omfattande konflikter. Bland annat skedde en maktkamp mellan de som stödde påven i Rom och de som stödde den tysk-romerske kejsaren. De senare tvingades att gå i konflikt och till dem hörde Florensbon Dante, skalden och författaren till "den gudomliga komedin".

Staden var centrum för den italienska renässansen och humanismen. Vetenskapen, konsten och arkitekturen stod på en hög nivå i det medeltida Florens. I Florens drevs vid den här tiden en omfattande bankirverksamhet genom husen Peruzzi och Bardi, man införde valutan floriner. År 1434 fick bankirfamiljen Medeci ett avgörande inflytande över stadens finanser och familjen etablerade sig som stadens ekonomiska och politiska överhöghet. Dessa klanbaserade maktkamper har skildrats i Macchiavellis "Fursten". Florens exporterade också stora kvantiteter av ylletyger till orienten. Efter att familjen drivits u ur staden på 1500-talet blev Florens ett storhertigdöme under Cosmio I.

När hans ätt dog ut 1737 så införlivades staden med Österrike. År 1861 införlivades staden i det enande Italien och under åren 1865 - 1871 var Florens Italiens huvudstad. Under andra världskriget ockuperade staden av tyskarna och den centrala delen av staden skadades svårt av strider mellan tyskarna och de allierade 1944. I modern tid har staden med dess intressanta arkitektur, fascinerande historia och exklusiva modeindustri blivit ett populärt turistmål.



ÅK DIT!!!!!! SÅ HIMLA UNDERBART!!!!!!!!!!!

Suck, jag vill åka!!!

Puss och kram



Luke Kelly ~ Nancy Whiskey

de va gott det med.. =)

Köttgryta...

en skvätt olja

köttbitar

1 burk cocosmjölk

½ chili

1 burk stora vita böner

1 burk kidneyböner

en skvätt matgrädde

en liten redning av mjöl och vatten

1 liten burk champinjoner

½ röd paprika (valfri färg)

salt, vitpeppar och vitlökspulver

Skär köttet i bitar och fräs på i oljan och i chilin. Häll sedan på cocosmjölken och låt koka en stund. Öppna alla burkar och skölj av bönorna. Häll sedan i bönorna och koka på svagvärme. Häll sedan i matlagningsgrädde och en liten redning på en msk mjöl och lite vatten. Krydda och häll sedan i paprikan och champinjonerna låt koka en stund till...

Häll sedan på majs i slutet för att få en smakrikare tuch!

serveras till pasta, (valfritt att serveras till...)


RSS 2.0